Maatwerk Kunststoffen

Voor onze zakelijke klanten leveren en plaatsen wij onder anderen; Lekbakken, vloeistof-verwarmingsbakken, chemicaliën tanks, voorraad tanks, opvangbakken, doseerkasten en filters.

Ook hier geldt alles naar de wens van de klant en alle producten in eigen beheer en handgemaakt. Ook voor reparatie, renovatie en nieuwbouwwerkzaamheden is Hofste Techniek een betrouwbare partner gebleken. Hieronder staan een aantal producten nader omschreven, maar uiteraard zijn de mogelijkheden vele malen groter. Aangezien het vaak om maatwerk gaat is direct contact opnemen wel zo efficiënt.

Daarom

Hofste Techniek

Altijd de gewenste kwaliteit
Advies op maat
Op tijd geleverd
Persoonlijk contact

Soorten kunstoffen

De kunststofsoorten hdpe & pp en pvc zijn de voornaamste soorten die Hofste Techniek gebruikt. Iedere soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken en toepassingen, hieronder staat per kunststofsoort uitgelegd wat deze kenmerken zijn en voor welke toepassingen deze geschikt zijn. Uiteraard kunnen wij u van advies voorzien bij de keuze!

Vinplast

Vinplast® Hard Polyetheen (HD-PE) behoort tot de kunststofgroep van de polyolefinen. Deze groep thermoplasten valt op door de goede chemische bestendigheid en elektrische isolatie. Doordat ze op vele manieren verwerkbaar zijn en de kostprijs laag is, worden ze wereldwijd veelvuldig toegepast. Onderstaande eigenschappen en kwaliteiten maken Vinplast® HD-PE tot een nuttig en soms zelfs onmisbaar constructiemateriaal.

Voordelen van HDPE

Taai en slagvast
Vettig en vochtafstotend
Zeer goede chemische bestendigheid
Volledig levensmiddelengeschikt
Inzetbaar van -50°C tot +95°C (piek)
Uitstekende elektrische isolatie
Resistent tegen zonlicht en weersinvloeden (in zwart)
Prima te lassen
Leverbaar in verschillende dikten
Neemt geen water op

PP

Vinplast® PP (Polypropeen) kenmerkt zich door een hoge slagvastheid en een hoog temperatuursbereik. Deze eigenschappen, gecombineerd met de uitzonderlijke chemische resistentie zijn de hoofdredenen waarom dit materiaal grootschalig wordt toegepast in de chemische industrie, bijvoorbeeld in galvano- en filtreertechnieken.

PVC

Dit plaatmateriaal is geperst, hetgeen in spanningsvrije platen resulteert. Daarmee is dit type Vinplast® PVC het aangewezen type wanneer secuur maatwerk wordt verwacht. Bij het verspanen, buigen of lassen blijven storende maatafwijkingen uit. Geperst materiaal staat voor een lange levensduur en hoge chemische resistentie. Dit type plaatmateriaal is overigens niet geschikt om te vacuümvormen.

Meer informatie of offerte aanvragen

Meer informatie hebben over onze kunststoffen of een offerte aanvragen?